PTP ongediertebestrijding en COVID-19

PTP Ongediertebestrijding en COVID-19

Het kan u niet zijn ontgaan dat het coronavirus, dat de ziekte COVID-19 kan veroorzaken, inmiddels ook Nederland heeft bereikt. Een ongediertebestrijder komt door de aard van zijn beroep op veel verschillende plekken. Opdrachtgevers kunnen sterk variëren. Hoe kan de plaagdierbranche zich voorbereiden op het coronavirus en welke maatregelen kunt u zelf treffen?

  • Wat te doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

De volgende maatregelen – zoals geadviseerd door het RIVM – die u kunt nemen lijken eenvoudig, maar zijn erg belangrijk. Doe daarom het volgende:

1.    Was uw handen regelmatig
2.    Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
3.    Gebruik papieren zakdoekjes
4.    Schud geen handen

  • Wat doet PTP ongediertebestrijding om verspreiding te voorkomen?

Op dit moment is er geen aanleiding om andere maatregelen te nemen dan die het RIVM adviseert. De dienstverlening kan normaal worden verzorgd, het is echter wel belangrijk om u te realiseren dat plaagdierbeheersers veel contactmomenten hebben en daardoor ook een rol kunnen spelen bij verspreiding van het virus. Wij nemen voor een bezoek aan onze klanten eerst contact met ze op of ze het wenselijk vinden dat wij langskomen. Vanuit PTP ongediertebestrijding blijven wij streven naar goede hygiëne en houden ons up-to-date met eventuele maatregelingen. Wij zullen onze klanten via de website op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Zolang wij zekerheid hebben dat onze klanten en medewerkers beide op een gezonde en veilige manier kunnen samenwerken, zullen wij onze diensten blijven aanbieden.

  • Wat te doen bij symptomen van het coronavirus?

Symptomen die bij het coronavirus horen zijn luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid) en hoge koorts. Daarnaast kunnen spierpijn, verwardheid, hoofdpijn en keelpijn optreden. Niet iedereen die het virus bij zich draagt voelt zich doodziek. Indien er klachten zijn bij PTP ongediertebestrijding medewerkers, wordt er gekeken naar thuiswerkmogelijkheden of ziekmelding. Bij ernstige verschijnselen wordt de huisarts en de GGD op hoogte gesteld en geraadpleegd. Indien u ernstige klachten vertoont, dan raden wij het aan om direct contact op te nemen met uw huisarts. Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM.