Iedereen heeft wel eens schade ondervonden door ongedierte. Of dit nu een vlieg op je eten is of een muis in de keukenkast. Hier een paar voorbeelden van de overlast veroorzaakt door ongedierte.
Ratten
Verzakkingen door het graven van de ratten, ook slepen ze diverse materialen mee. Hier is de overlast dusdanig dat mensen ze regelmatig zien lopen. Dat dit diverse risico’s met zich mee brengt kan je hier lezen.
Muizen
Knaagschade door muizen aan producten. Maar het knagen aan bijvoorbeeld bekabeling kan het risico op brand aanzienlijk verhogen. Door de uitwerpselen en besmetting van producten kunnen mensen diverse ziekten oplopen
Bedwantsen
Niet alleen de mug lust ons bloed, bedwantsen zijn er ook dol op. Deze insecten kunnen zich heel goed verstoppen en zijn zeer moeilijk te bestrijden. Ze eten “maar” één keer in de zeven á acht dagen maar kunnen voor heel veel nakomelingen (180 per bedwants vrouwtje) zorgen.
Kakkerlakken
Het is natuurlijk geen fijn gezicht; een kakkerlak over je tafel, bar, keuken of in je oven. Dit zijn allemaal plekken waar de kakkerlak zich graag ophoudt. En omdat ze zich zo snel vermenigvuldigen hoef je niet lang te wachten tot je zaak of woonruimte vol zit. Dat dit diverse risico’s met zich mee brengt kan je hier lezen.
Voorraad insecten
Deze diertjes zitten graag in ons voedsel of, zoals hier, in onze materialen (eten, kleding, kleden etc.) Een rijstklander die zijn eitjes in een rijstkorrel legt, de vruchtmot die zijn eitjes in diverse granen legt of de kleermot in onze kleding. al deze diertjes hebben weer een ander plan van aanpak nodig. Uiteraard weten wij wat te doen.
Wespen
Deze kunnen het ons erg lastig maken in de zomermaanden. Echter is de wesp ook een erg nuttig dier dat voor de bestuiving zorgt maar ook heel veel andere hinderlijke insecten vangt. Alleen zit ie soms te dicht bij ons, en dat botst. En met die pijnlijke steken kiezen we dan toch meestal eieren voor ons geld. Tip!: maak nooit het toegangsgat dicht, vaak vinden ze een andere weg of vreten zich een weg naar binnen.