Duiven

Kauwen

Kraaien

Meeuwen

Vogelwering

Hier een kleine verzameling vogels waartegen we wering aanbrengen.

Duiven

duiven

Stadsduif

De meest voorkomende duif uit onze steden. Deze duif wordt tussen 30 cm en 35 cm groot en weegt tussen de 275-550 gram

Zijn voedsel bestaat uit granen/zaden, brood en divers afval wat in de steden erg veel voor handen is. Ook op plaatsen waar gevoerd wordt zijn vaak erg veel duiven te vinden.

Duiven kunnen het hele jaar door broeden, meestal bestaat een nest uit twee eieren. Het duurt gemiddeld 18 dagen voor een ei uitkomt waarna er nog zo’n 30 dagen voor ze wordt gezorgd. Een duif kan al na 20 dagen een nieuw legsel produceren. Ze kunnen dus in theorie 9 legsels per jaar produceren. Een duif kan haar eerste legsel na 6 maanden leggen.Nesten worden gemaakt van takjes, gras en afval en zien er rommelig uit.

Duiven produceren zo’n 12 kg uitwerpselen per jaar. Ze kunnen een gevaar zijn voor de gezondheid, door het verspreiden van ziekten zoals Ornithose, E. Coli en Salmonella. Gebouwen en voertuigen beschadigen met hun uitwerpselen. Ze bevuilen vaak ingangen en trottoirs met hun uitwerpselen. Ook heeft schilderwerk erg te lijden onder de duiven-uitwerpselen. Via een duivennest kunnen vogels insectenplagen veroorzaken, zoals vogelmijten, tapijtkevers en vlooien.

 

De kauw

De Kauw is zwart met een grijze kop en blauwe ogen. Hij is ongeveer 33 cm hoog. Hij kan 14 jaar oud worden.

De kauw broedt 1 maal per jaar in de maanden april t/m juni. Per legsel worden tussen de 4 en 6 eieren gelegd. Hij kan nestelen in de natuur of in de buurt van mensen.

Kauwen zijn sociale dieren die in groepen leven, hierdoor kan geluidsoverlast onstaat. Ook is er overlast door nestelen, uitwerpselen of het kapot maken van producten voor nestmateriaal.

De kraai

 

 

De kraai is zwart met een zwarte snavel, hij is tussen de 45 en 47 cm groot.

Een kraai is een alleseter, variƫrend tussen afval, maar ook kleine dieren zoals vogels en muizen staan op het menu.

De kraai heeft 1 broedsel per jaar welke wordt gelegd tussen maart en juni. Een broedsel bestaat uit 3 tot 5 eieren.

 

De Zilvermeeuw

 

De Zilvermeeuw wordt zo’n 60 cm groot en is een forse vogel. Hij is te herkennen aan de rode vlek op de ondersnavel.

De Zilvermeeuw is een alleseter wat varieert tussen afval, vis, kokkels en krabbetjes.

De Zilvermeeuw heeft 1 broedsel per jaar en legt tussen 2 en 4 eieren per legsel. De broedduur is tussen de 26 en 28 dagen. Daken van hoge gebouwen worden vaak gebruikt om te nestelen. Als Zilvermeeuwen broeden zijn ze erg agressief en zullen ook mensen aanvallen als deze te dicht in de buurt komen.