Onze certificering IPM knaagdierbeheersing

Geïntegreerde Plaagbestrijding Knaagdieren. De nieuwe Regelgeving voor Rodenticide Gebruik .

Vanaf 1 januari 2023 geldt er in Nederland een vernieuwd certificatieschema voor commerciële bedrijven die chemische middelen inzetten tegen knaagdieren. Rodenticiden, de biociden in lokazen die knaagdieren doden, vallen onder strikte regelgeving. Deze wijziging onderstreept het belang van duurzame knaagdierbestrijding en het minimaliseren van milieurisico’s.

Wat is IPM (Geïntegreerde Bestrijdingsmethoden Knaagdieren) en Hoe Werkt Het Voor Uw Bedrijf?

IPM staat voor een verantwoorde, stapsgewijze aanpak in de strijd tegen ongedierte, waarbij het gebruik van chemische middelen als laatste redmiddel wordt gezien. Voor commerciële entiteiten betekent dit een noodzaak tot certificering om nog rodenticiden te kunnen kopen en gebruiken. Dit systeem zorgt niet alleen voor een effectievere ongediertebestrijding maar draagt ook bij aan een veiligere werkomgeving en minder milieuschade.

Stapsgewijze Aanpak van IPM:

  1. Introductiegesprek met Opdrachtgever: Dit initiële overleg helpt ons uw specifieke situatie en behoeften te begrijpen.
  2. Online Rapportagesysteem: Een moderne aanpak voor het bijhouden van uw dossier en voortgang.
  3. Risico-inventarisatie: Een grondige beoordeling om potentiële risico’s en knaagdieractiviteit in kaart te brengen.
  4. Plan van Aanpak (PvA): Samen stellen we een strategie op die past bij uw situatie, gericht op preventie en minimale inzet van chemische middelen.
  5. Uitvoeren en Evalueren: De implementatie van het plan wordt nauwgezet gevolgd en bijgestuurd waar nodig.

Voorwaarden voor het Gebruik van Biociden

Het gebruik van biociden is gebonden aan strikte voorwaarden om veiligheid en effectiviteit te garanderen. Deze omvatten:

  • Wettelijke Compliance: Alle gebruikte biociden zijn goedgekeurd door het Ctgb.
  • Verantwoord Gebruik: Toepassing vindt plaats in veilige, genummerde, en verzwaarde lokaaskisten om risico’s te minimaliseren.
  • Samenwerking Opdrachtgever: Een succesvolle IPM-strategie vereist actieve deelname van zowel het professionele bedrijf als de opdrachtgever.

Hoe Verandert IPM Knaagdierbestrijding Voor Uw Bedrijf?

De introductie van IPM brengt een verschuiving naar meer eco-vriendelijke en duurzame praktijken. Voor overlast van knaagdieren is het nu noodzakelijk eerst alle preventieve maatregelen te overwegen voordat tot chemische bestrijding wordt overgegaan. Dit zorgt voor een veiligere, gezondere omgeving en helpt bij het behoud van de biodiversiteit.

Vragen? Neem Contact Op!

Heeft u vragen over de nieuwe IPM-regelgeving of wilt u advies over hoe u uw bedrijf kunt voorbereiden? Ons team van experts staat klaar om u te ondersteunen met professionele adviezen en oplossingen. Contacteer ons vandaag nog om te zorgen dat uw bedrijf voldoet aan de nieuwste eisen in ongediertebestrijding.

Ook kunt u kijken op de site van het KPMB of op het CTGB.