Overlast van wespen?

Iedereen heeft wel een vervelende situatie meegemaakt met wespen. Want ondanks dat ze zeer nuttig zijn kunnen er vervelende en pijnlijke omstandigheden ontstaan met deze stekende insecten. Er hoeft niet altijd bestreden te worden maar als het nest dicht in de buurt van mensen zit kan het toch gevaarlijk worden. Dan kunnen wij uw probleem oplossen. Wij reageren snel en er zit altijd garantie op een wespenbestrijding.

ongediertebestrijding, wespenbestrijding

Wespennest op een plafond

Hier een wespennest in Huizen op het plafond van een kinderdag verblijf. Het is goed dat dit door een medewerker van het kinderdagverblijf werd opgemerkt. Wij hebben een wespenbestrijding gedaan en het nest verwijderd voor het problemen veroorzaakte.

Wesp

Koningin

Hier een koningin van de wesp in Hilversum. Deze kwam uit de winterslaap vanuit een kussen box. De koningin is de enige die een winterslaap maakt (kan maken). De oude koningin en de werksters van het vorige nest gaan allemaal dood (een nest is maar éénjarig). De koningin gaat zich nu eerst voeden en gaat daarna op zoek naar een geschikte plek om een nest te stichten. Ze hoeft dus niet meteen dood want de kans is veel groter dat ze op een onschadelijke plek gaat nestelen. Ze zijn bijzonder nuttig want ze vangen erg veel vliegen, muggen en andere insecten. En daarbij helpen ze ook bij de bestuiving van planten en bomen.

Wespen door bladluizen

In de boom!

In de zomer zijn er een hoop wespen in de natuur en om ons heen. Dit kan natuurlijk voor overlast zorgen, maar met een beetje gezond verstand hoeft men niet gestoken te worden. Wespen zijn agressief als je het nest bestrijd, maar niet alles is een wespennest. We krijgen nu ook veel meldingen van mensen die wespen in de bomen en struiken hebben. En vaak hoeft dit geen nest te zijn maar zoals hier de overlast van bladluizen in de wilg in Weesp. De bladluizen zuigen sappen uit de boom en zetten dit om tot een zoete stof die wespen heerlijk vinden. De wespen zitten dan ook vaak onder de bladluizen op de bladeren of op de grond en zijn vaak niet agressief. Bestrijden heeft geen zin, het enige wat men kan doen is de bladluizen verwijderen of de boom te snoeien zodat er geen bladluizen/wespen meer zijn

ongediertebestrijding, wespenbestrijding

Verrassing in een matras

Mensen in Loenen hadden last van wespen in een schuur. Een goede inspectie is altijd raadzaam en ook hier heel belangrijk. Als men op eigen houtje de schuur had leeggeruimd dan was men, zeer waarschijnlijk, diverse keren gestoken. Het wespennest zat tussen een dubbel gevouwen matras en als je die oppakt om mee naar buiten te nemen…..dan raad je het al. Het wespennest bestreden en ja, het matras hebben ze toch maar weg gegooid.

Wesp

3 soorten

Hier diverse soorten wespen: de bovenste is een gewone wesp, daaronder de Franse veldwesp, daaronder de Hoornaar en daaronder weer een koningin van een Hoornaar. Vooral de laatste is wel een heel indrukwekkend beest.

Wespen door bladluizen

Vermomd!

Een hoop insecten doen aan mimicry (het doen lijken of ze een ander dier zijn). Dit is een kleine wespenbok en dus geen wesp. omdat ze op de wesp lijken laten een hoop dieren (en mensen) ze met rust. Deze was gevonden in Diemen en we konden de mensen dan ook gerust stellen dat er geen wespennest was en dat er niet een bestrijding moest worden gedaan.

Een video van ons bij het jeugdjournaal, hier wordt een wespennest door ons bestreden.